Στοιχεία και Συμβουλές: Το κοινό κρυλόγημα

Περιορισμός της ιογενούς μετάδοσης: να χρησιμοποιείτε κατά προτίμηση χαρτομάντιλα μιας χρήσης, να πλένετε συχνά τα χέρια σας ιδίως μετά το φύσημα της μύτης, να μην μοιρ΄ζεστε με άλλους τις πετσέτες των χεριών, να αποφεύγετε να αγγίζετε τη μύτη σας.


Βουλωμένη μύτη σε μωρά: μπορούν να χρησιμοποιηθούν ρινικές σταγόνες φυσιολογικού ορού. Αυτό αποτελεί καταλληλότερη και ασφαλέστερη λύση σε σύγκριση με ένα τοπικό συμπαθομιμητικό.


Μη συνταγογραφούμενα προϊόντα για το κρυολόγημα: κάποια απο τα προϊόντα αυτά περιέχουν υποθεραπευτικές δόσεις συμπαθομιμητικών. Αν απαιτείται η χορήγηση ενός συμπαθομιμητικού είναι καλύτερα να αποφεύγονται αυτά τα προϊόντα.


Χορήγηση ρινικών σταγόνων: ο καλύτερος τρόπος χορήγησης ρινικών σταγόνων είναι με το κεφάλι προς τα κάτω βλέποντας το πάτωμα. Η κλίση του κεφαλιού προς τα πίσω βλέποντας την οροφή είναι λανθασμένη, επειδή διευκολύνει την κατάποση των σταγόνων. Ωστόσο οι περισσότεροι ασθενείς θεωρούν το δεύτερο τρόπο χορήγησης των σταγόνων στη μύτη ευκολότερα απο τον πρώτο.

Ετικέτες:

0Σχόλια

Για να σχολιάσετε πρέπει να Είσοδος